Covid-19

 Coronavirus

 Hvis du har generelle spørgsmål om coronavirus, kan du ringe på tlf: 70 20 02 33.
Opkald bliver besvaret mandag – fredag 8.30 – 15.30.

Begrænset ophold og fremmøde i Trøjborg Lægehus

 I lyset af den aktuelle stigning i spredningen af COVID-19 i Aarhus har Trøjborg Lægehus valgt midlertidigt at fjerne muligheden for at booke almindelige fremmødekonsultationer online.

Man kan fortsat booke telefonkonsultationer og videokonsultationer online. Såfremt man ønsker fremmødekonsultation i klinikken, skal man booke en video-/ telefonkonsultation online og kontakte klinikken med henblik på evt. konvertering af aftalen til fremmødekonsultation.

Ved fremmøde i klinikken opfordrer vi til, at man kommer alene på klinikken, og at der kun kommer én ledsager med, når børn har fremmødetid på klinikken.

Vi ser stadig patienter til vanlige årskontroller, børneundersøgelser og graviditetsundersøgelser. Kontakt os venligst pr telefon for tidsbestilling eller book tid via E-portalen.

Ved tvivlsspørgsmål vedrørende eventuelle fremmødekonsultationer, kontakt os venligst pr. telefon.

ALLE patienter som hoster, er forkølede, har feber, ondt i halsen, hovedpine, mistet lugt/smagssans eller haft kontakt, indenfor de sidste 14 dage, med person smittet med Covid-19 skal blive hjemme

Sundhedsstyrelsen har lavet en hjemmeside, som løbende bliver opdateret og giver alle svar omkring coronavirus. Du kan læse mere her:

https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar eller på politiets hjemmeside www.coronasmitte.dk

 


Nyt testcenter på AUH

COVID Testcenter Aarhus vil have testtider i tidsrummet kl. 7-21 på hverdage og lidt kortere i weekenderne – afhængig af behovet.
For ikke at belaste myldretidstrafikken i området om eftermiddagen unødigt vil antallet af testtider være stærkt reduceret kl. 14.45-15.45.
Det vil fortsat være muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.
Praktiske oplysninger:
• Du SKAL bestille tid til test på coronaprover.dk.
• COVID Testcenter Aarhus ligger i den nordlige del af hospitalsområdet bag parkeringsområde P23 og TrygFondens Familiehus.
• Husk mundbind og sundhedskort, som skal skannes ved tjek-in. Svar på testen kommer på sundhed.dk.
• Drive-in test: Der er indkørsel til drive-in test fra Palle Juul-Jensens Boulevard via Kirstinesmindevej.
• Parkering: Skal man parkere i forbindelse med testen anbefales parkeringsområde P23.
• Letbanestop: Nærmeste Letbanestop er Gl. Skejby (Agro Food Park).
• Bus: Tag 2A og stå af ved Indgang H eller Indgang I/J. Eller tag 6A mod Aarhus Universitetshospital og stå af ved Indgang H.
• Læs mere om test for smitte med coronavirus på corona.rm.dk.
Personer, som er henvist til test af en læge eller hospitalsafdeling, vil til og med torsdag 29. oktober fortsat blive testet i de hvide drive-in telte på parkeringsområde P7 på Aarhus Universitetshospital, men fra fredag 30 oktober vil også test af personer, der er henvist af en læge eller hospitalsafdeling, foregå i COVID Testcenter Aarhus på den nordlige del af hospitalsområdet.
Sammenlægningen af covid-19 test af personer, som ikke har symptomer – eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering – med test af personer med lægehenvisning skal sikre en bedre koordineret og mere fleksibel udnyttelse af den samlede testkapacitet. Der bliver ikke i f.m. sammenlægning af testsporene ændret på, hvor og hvordan man booker test, men ét teststed skal gøre covid-19 testning mere enkel og overskuelig for borgerne.
Testcenter Aarhus er et af syv nye testcentre i Region Midtjylland. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse.
Kilde: AUH facebook

 

 


Danmarks corona-app

Sundhedsmyndighederne i Danmark har lanceret en app, der skal hjælpe danskerne med smitteopsporing. Med appen kan du nemt give besked til andre brugere af appen, som du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv med coronavirus. Til forskel fra anden smitteopsporing kan du i appen give besked til personer, som du ikke kender, og som du derfor ikke på anden vis kan advare om, at de muligvis har været udsat for smitterisiko, så de kan blive testet.

Hvis man i appen får besked om at have været tæt på en person, der er testet positiv skal man følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til nære kontakter og bl.a. blive hjemme og blive testet hurtigst muligt.

Sundhedsmyndighedernes app hedder Smitte Stop og kan hentes til både Iphone og Android, der hvor du normalt henter apps.

Smittestop app lille

Læs mere på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.