Aktuelt

Det gule sundhedskort skal fortsat medbringes, når du kommer i Trøjborg Lægehus

Det gule sundhedskort er kommet som app og kan hentes, så du har det på din mobiltelefon.

I Trøjborg Lægehus har vi forsat en skanner, hvor det fysiske kort skal registreres, hvorfor du fortsat skal medbringe dette, når du kommer på klinikken.

Sygesikringsbeviset er dit bevis på ret til gratis lægebehandling, du skal derfor altid medbringe dette. Hvis dit sundhedskort er blevet væk eller er itu, har du pligt til at henvende dig til kommunen for at få et nyt. Når du ankommer til klinikken SKAL sygesikringsbeviset registreres ved at køre kortet gennem kortlæseren ved indgangen.

Det har 2 funktioner:

1. Det bliver registreret i vores it-system, at du er ankommet. Så kan vi se, du er klar til at blive kaldt ind, eller at du er kommet med en prøve.

2. Når kortet registreres kan Sygesikringen se, at du har været her. Det bruges til kontrol af lægehuset. Hvis kortet ikke registreres, vil vi skulle stå til regnskab for dette overfor Sygesikringen.


Mundbind

Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og opfordrer til, at man fortsat bruger mundbind i venteværelset,

hvor der kan være personer med luftvejssymptomer.


Fortsat videokonsultation via “Min Læge”

På trods af at samfundet nu er åbnet mere op, og man også igen kan fremmøde i Trøjborg Lægehus, vil vi fortsat opfordre til, at man bruger videokonsultation, hvis det giver mening for den enkelte konsultation. Der er emner, der er mere egnede end andre, men vi har opbygget god erfaring under Corona og meget kan afklares på videokonsultation.


 Pneumokokvaccine

Der kan bookes tid hos en sygeplejerske til vaccination.

Tilbuddet er gratis for personer over 65 år og personer med særlig risiko for pneumokoksygdom.