Aktuelt

 Allergisæsonen er startet

Er du en af dem, der har pollenallergi, kan du måske så småt mærke symptomer – alt efter hvad det er, du er allergisk overfor.  Hvis du har allergi, anbefales det at starte behandling med allergimedicin en måneds tid før du plejer at få symptomer.  Hvis du er i tvivl om, hvad du er allergisk overfor, kan du evt. få taget en blodprøve, som kan fortælle dig, hvad det er du reagerer på.

Du kan booke en videokonsultation hos en af vores sygeplejersker mhp. råd og vejledning i forhold til din allergi og medicinering.

På Astma-Allergi Danmarks hjemmeside kan du se nuværende pollental og læse meget mere. Du kan også downloade Astma-Allergi Danmarks app Dagens Pollental.


 Fortsat videokonsultation via “Min Læge”

På trods af at samfundet nu er åbnet mere op, og man også igen kan fremmøde i Trøjborg Lægehus, vil vi fortsat opfordre til, at man bruger videokonsultation, hvis det giver mening for den enkelte konsultation. Der er emner, der er mere egnede end andre, men vi har opbygget god erfaring under Corona og meget kan afklares på videokonsultation.


Kviktider

Hver dag, kl. 13.00,  frigives “kviktider” til den efterfølgende hverdag kl. 9.00-11.45.

Tiderne bookes online via hjemmeside eller app’en “Mit Helbred”.

Der skal være tale om en kort, enkel, afgrænset problemstilling. Man kan ikke bestille tid hos en bestemt behandler. Efter tiden er bestilt, skal man afvente godkendelse. Der kan forekomme ventetid, men vi bestræber os på at overholde tidsplanen. Resten af vores online tidsbestilling fungerer som vanligt.

Såfremt der ikke kan ses flere kviktider til næste dag, er det fordi de allerede er booket. Forsøg igen næste dag kl. 13.00.

Ved akut sygdom kan klinikken kontaktes som vanligt.


Pneumokokvaccine

Tilbud om pneumokokvaccine er forlænget.

Der kan bookes tid hos en sygeplejerske til vaccination. Vær opmærksom på at vaccinen skal gives hver 5.-6. år.

Tilbuddet er gratis for personer over 65 år og personer med særlig risiko for pneumokoksygdom.


Forskellige konsultationsformer i Trøjborg Lægehus

Udover almindelig fremmødekonsultation i Trøjborg Lægehus tilbydes følgende konsulationsformer:

E-konsultation: Du kan sende en mail direkte til din læge, sygeplejerske eller jordemoder. Vær opmærksom på at der kan gå op til 5 arbejdsdage før svar. Såfremt du ikke kan finde din læge, sygeplejerske eller jordemoder på listen, kan det være fordi hun/han holder ferie eller er på kursus. Ved akut sygdom bedes du kontakte lægehuset pr. telefon.

Videokonsultation: Vi tilbyder videokonsultation via “Min Læge” app’en. Se mere under videokonsultation. Der gøres opmærksom på, at det er strafbart at optage en virtuel konsultation. Er der andre til stede under konsultationen, skal lægen informeres og patienten give samtykke til dette. Du kan booke tider her på hjemmesiden. Log ind via feltet “kontakt os online” som du finder øverst på forsiden af hjemmesiden.